دانستنی های سگ, نژادهای سگ

همه چیز درمورد نژاد سگ باسنجی، نژاد آپارتمانی

سگ‌های باسنجی به عنوان یک نژاد منحصر به فرد و آموزش پذیر به خوبی با اعضای خانواده ارتباط عمیقی برقرار کرده و از آن‌ها محافظت می‌کنند. با توجه به افزایش افراد علاقه مند به نگهداری از نژاد Basenji در محیط خانگی در این مقاله از پت شاپ آنلاین تام و جری قصد داریم تا با بررسی ویژگی‌های اخلاقی و ظاهری، تغذیه و نحوه مراقبت و قیمت نژاد باسنجی شما را در نگهداری بهتر از این حیوانات دوست داشتنی یاری کنیم.

باسنجی، حیوان مهربان آپارتمانی

باسنجی، سگ بدون مو، آفریقایی تبار، شکارچی زیرک، چهره شیرین، هوش استثنایی و متانت است. سگ‌های گربه مانند باسنجی به عنوان یک نژاد منحصر به فرد با هوش استثنائی بسیار آموزش پذیر هستند و با اعضای خانواده ارتباط عمیق عاطفی برقرار میکنند. باسنجی ها با قدی بین ۱۶ تا ۱۷ اینچ یا به عبارتی دیگر ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر بسیار کوچک و زیبا هستند. آنها با پوستی بدون مو، براق، دم محکم و پیشانی چروکیده به همراه چشمانی بادامی شکل که تمام احساسات ظریف و انسانی را منتقل میکنند شناخته میشوند. بله درست است باسنجی ها پارس نمیکنند و تمام احساسات خود را در چشمان خود می ریزند و از حنجره آنها صداهای عجیب غریبی شنیده میشود. به علت اخلاقیات خوش و مهربان، متانت های رفتاری، فداکاری های بی دریغ، جثه و سایز کوچک، پارس نکردن، هوش استثنایی در آموزش و تربیت، برقراری سریع یک رابطه عاطفی با صاحبان خود و بسیار احساسی بودن به عنوان سگ های خانگی و آپارتمانی شناخته میشوند. همچنین خوب است بدانید که این نژاد سگ ها اخلاقیاتی شبیه گربه ها دارند.

تاریخچه سگ باسنجی

پس از مطالعات ژنتیکی و بررسی DNA سگ باسنجی مشخص شده است که از نظر ژنتیکی یکی از نژادهای زیرگونه گرگ خاکستری است. باسنجی ها در مصر باستان شناخته می شدند، جایی که شبیه سگ ها با تمام صفات باسنجی در مقبره فراعنه به صورت سنگ تراشیده شده است. این نژاد بیشتر به عنوان یک سگ شکاری بسیار ماهر در آفریقای مرکزی توسعه یافت، جایی که به سگ کنگو معروف شد. نام باسنجی از زبانهای کنگو آمده و به معنی “سگ دهکده” است. تا اواسط قرن ۲۰، باسنجی ها به اروپا و ایالات متحده آورده شدند و در آنجا توسعه یافتند. باسنجی تا به امروز یک شکارچی و کارگر ماهر با رفتاری محبت آمیز و وفادار باقی مانده است.

نژاد باسنجی

شخصیت سگ باسنجی

باسنجی یک سگ شکاری بسیار باهوش و مستقل است. از ویژگی های اصلی رفتاری این نژاد، انرژی زیاد و تمام نشدنی آنها است و به همین دلیل باید هنگام خرید غذای سگ این نژاد دقت کنید تا کالری مورد نیاز بدنش تامین شود. این سگ ها قادر هستند که ساعت ها تحرک و فعالیت بدنی داشته باشند البته سلامت یک سگ، اول از همه توسط تحرک او تعیین می شود. اگر حیوان دائما دراز کشیده باشد یا بخوابد، سگ احتمالاً بیمار است.

سگ باسنجی بسیار تیزبین است، به این معنی که کوچکترین حرکت توجه او را جلب می کند و این رفتار ناشی از استعداد شکار آنها است. باسنجی شخصیت لجبازی دارد و اگر آموزش نبیند، ممکن است تمایل به سلطه و نافرمانی داشته باشد  و با وجود پتانسیل فکری بسیار عالی، آموزش این سگ حتی برای دستورات اساسی آسان نیست. او نوعی سگ نیست که فوراً از دستورات اطاعت کند. او باید درباره آنها فکر کند و تصمیم بگیرد که آیا واقعاً می خواهد همان کاری را که شما خواسته اید انجام دهد. بنابراین آموزش آنها بسیار مهم است. با استفاده از تشویقی های مورد علاقه سگ، او را با مهربانی و سازگاری آموزش دهید. بهترین روش این است که آموزش را جالب نگه دارید. این سگ کوچک و زیبا احتمالاً به دلیل عدم پارس (واق واق نکردن) شناخته شده است . با این حال، نژاد گاهی غر می زند و صداهایی ایجاد می کند.

آنها در خانه بر حسب غریزه خود با دیگر حیوانات خانگی کوچک به خوبی رفتار نمی کنند. اگر با گربه بزرگ شود به خوبی می تواند با آنها رفتار کند اما برای همجواری با دیگر حیوانات خانگی مثل همستر، جوندگان، موش، موش صحرایی، خوکچه هندی، پرندگان توصیه نمی شوند. نژاد باسنجی را عضوی از خانواده خود در نظر بگیرید. آنها نمی توانند در حیاط با غذا و آب رها شوند. آنها نیاز به مقدار زیادی صرف زمان و توجه هستند.

سگ باسنجی

ویژگی های نژاد باسنجی

قد:

در نرها: (۵۱) سانتی متر

در ماده ها: (۴۸) سانتی متر

   عمر:

۱۰ -۱۲ سال

 رنگ بندی:

سیاه ، بلوطی مایل به زرد با دُم وپاها وسینه سفید

   وزن:

در نرها: ۱۲ کیلوگرم

در ماده ها: ۱۱ کیلوگرم

   موها:

کوتاه

تعداد توله ها:

۴ -۶ توله

سطح محبتبالا
تمایل به شکاربالا
رفتار دوستانه با کودکانمتوسط
تحمل تنهاییمتوسط
نیازهای ورزشیبالا
بازیگوشیکم
سطح انرژیبالا
قابلیت آموزشمتوسط
هوشمتوسط
تمایل به واق واق کردنکم
ریزش مو کم
علت سقط جنین در سگ‌ها و روش‌های جلوگیری از آن
مطالعه

نیازهای زندگی باسنجی

استقلال یک باسنجی را با میل به تنها بودن اشتباه نگیرید. این سگ های شکارچی ترجیح می دهند صاحبانشان را در معرض دید خود قرار دهند و اگرچه ممکن است زیاد نزدیک شما نیایند، اما جلب توجه و حضور شمارا نیاز دارند.

این نژاد پرانرژی به ورزش زیادی احتیاج دارد و بیشتر مناسب خانه ای با حیاط خوب محصور است. توجه داشته باشید که در فضای باز هم همیشه مراقب آنها باشید زیرا آنها مهارت بالا رفتن از نرده ها را دارند (مهم نیست چقدر بلند باشند) و فرار می کنند. باسنجی ها اهل دیدن هستند و بنابراین هر چیز محرکی را دنبال می کنند. آنها به عنوان یک ناظر، وجود هر رهگذری را به شما هشدار می دهند. هرچند که این کار را به جای صدای پارس، با صداهایی که از خود در می آورند، انجام می دهند.

باسنجی با اندازه مناسب و بدون پارس، می تواند مناسب زندگی آپارتمانی باشد. فقط برای مدت طولانی آن را تنها نگذارید زیرا این نژاد مخرب و پر سر و صدا شناخته می شود و برای جلوگیری از سر و صدا و تخریب باید هر روز چند جلسه ۳۰ دقیقه ای پیاده روی یا جلسه بازی برای او فراهم کنید تا با تحرک انرژی اش تخلیه شود.

معاشرت اجتماعی ضروری است، خصوصاً اگر قرار باشد سگ در اطراف کودکان یا سایر حیوانات خانگی (به خصوص حیوانات کوچکتر) باشد. آنها معمولاً در اطراف سگهای دیگر خوب خواهند بود، اما گربه ها و جوندگان کوچکی را که به عنوان بخشی از خانواده خود تشخیص نمی دهند و تعقیب خواهند کرد. مطمئناً با یک باسنجی در خانه سرگرمی زیادی خواهید داشت. این توله سگهای کوچک از شخصیت های بزرگی برخوردار هستند. باسنجی ها برای صاحب خانه ای که به دنبال گذراندن وقت با کیفیت با سگ خود است و دسترسی سریع به فضای باز یا علاقه مند به انجام ورزش های سگ دارد ، بهترین گزینه است. مهم است که سبک زندگی خود را قبل از تعهد به هر سگی در نظر بگیرید.

رژیم و تغذیه باسنجی ها

سگ باسنجی را در روز دو وعده تا حداکثر نصف فنجان غذای خشک سگ تغذیه کنید. غذای خشک سگ به اندازه، سطح فعالیت، سن و سایر عوامل بستگی دارد. تهیه دو وعده غذای اندازه گیری شده به جای داشتن غذا در تمام طول روز برای تغذیه خوب است. وزن سگ را کنترل کنید تا اطمینان حاصل کند که اضافه وزن ندارد زیرا این امر باعث کوتاه شدن عمر و مستعد ابتلا به بیماری ها می شود. در ادامه به بیان دقیق تر نیازهای تغذیه‌ای باسنجی ها میپردازیم.

خرید غذای رویال کنبن برای سگ نژاد باسنجی

خرید غذای رویال کنبن برای سگ نژاد باسنجی

سگ باسنجی

نیازهای تغذیه‌ای سگ باسنجی

باسنجی، سگ شکاری باهوش و اصیل آفریقایی، به سرعت و استقامت خود مشهور است. تغذیه مناسب برای حفظ سلامتی و تناسب اندام این نژاد، نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

نیازهای کالری و پروتئین: باسنجی به دلیل فعالیت بدنی بالا، به کالری و پروتئین بیشتری نسبت به سایر نژادها نیاز دارد. یک سگ باسنجی بالغ به طور متوسط به ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز نیاز دارد که این مقدار به سطح فعالیت و سن سگ بستگی دارد. پروتئین به عنوان منبع اصلی انرژی برای عضلات، باید ۲۵ تا ۳۰ درصد از رژیم غذایی باسنجی را تشکیل دهد. منابع باکیفیت پروتئین مانند گوشت مرغ، گوشت گاو، ماهی و تخم مرغ برای این نژاد مناسب هستند.
کربوهیدرات ها و چربی ها: کربوهیدرات ها منبع مهمی از انرژی برای سگ ها هستند. غلات مانند برنج، جو و گندم منابع کربوهیدرات هستند. چربی ها نیز برای سلامتی پوست و موی باسنجی ضروری هستند. چربی های سالم مانند امگا ۳ و امگا ۶ در منابعی مانند روغن ماهی، تخم مرغ و آجیل یافت می شوند.
ویتامین ها و مواد معدنی: ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامتی و عملکرد سگ ها ضروری هستند. باسنجی به ویتامین های A، D، E و K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و روی نیاز دارد.

با رعایت این نکات و ارائه یک رژیم غذایی مناسب، می توانید به باسنجی خود کمک کنید تا سلامتی و شادابی خود را حفظ کند و از زندگی در کنار شما لذت ببرد.

نیازهای بهداشتی باسنجی‌ها

باسنجی مانند گربه ها خود را می لیسد و درواقع خودش را تمیز می کند بنابراین بوی نامطبوع معمولا در این نژاد وجود ندارد. علاوه براین، باسنجی ممکن است  ضد آلرژی تلقی شود زیرا ریزش مو بسیار کمی دارد. با این حال، مواد حساسیت زا در شوره و بزاق سگ وجود دارد، بنابراین واکنش به میزان آلرژی و حساسیت شما بستگی خواهد داشت. مهم ترین نیازهای بهداشتی باسنجی ها به شرح زیر است.

حمام کردن: باسنجی به دلیل موهای کوتاه و صاف، نیازی به حمام کردن مکرر ندارد. حمام کردن یک بار در ماه یا در صورت کثیف شدن کافی است.

برس کشی: برس کشی موها به صورت هفتگی برای از بین بردن موهای مرده و جلوگیری از گره خوردن موها توصیه می شود.

واکسیناسیون: واکسیناسیون به موقع برای محافظت از باسنجی در برابر بیماری های عفونی مانند هاری، پاروویروس و سگ دیستمپر ضروری است. جهت بررسی برنامه واکسیناسیون باسنجی با دامپزشک مشورت کنید.

همه چیز درباره رفتارشناسی سگ
مطالعه

کنترل انگل های داخلی و خارجی: برای جلوگیری از ابتلا به انگل های داخلی مانند کرم های روده ای و انگل های خارجی مانند کک و کنه، باید به طور مرتب از داروهای ضد انگل استفاده شود.

معاینات دامپزشکی: معاینات دوره ای توسط دامپزشک برای بررسی سلامتی عمومی باسنجی و تشخیص زودهنگام بیماری ها ضروری است.

مسواک زدن: مسواک زدن دندان ها دو تا سه بار در هفته برای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان ضروری است.

در مقاله (راهنمای کامل مسواک زدن دندان سگ) بطور کامل مسواک زدن دندان های سگ را در خانه آموزش دادیم.

کوتاه کردن ناخن ها: ناخن های باسنجی باید به طور مرتب کوتاه شوند تا از بلند شدن بیش از حد و آسیب به پنجه ها جلوگیری شود.

با مطالعه مقاله (روش صحیح کوتاه کردن ناخن های سگ) می توانید به راحتی ناخن های سگ را کوتاه کنید.

سلامتی

باسنجی یک نژاد سالم سالم و با عمر ۱۰ تا ۱۲ سال در نظر گرفته می شود. مانند همه نژادها ، باسنجی مستعد ابتلا به بیماری های خاص است. سگ هایی که با رعایت بهداشت و چکاپ پرورش می یابند ، کمتر ممکن است دچار بیماری شوند. با این حال، برخی از مشکلات بهداشتی ارثی می تواند در نژاد ایجاد شود. موارد زیر برخی از شرایطی است که باید از آنها آگاهی داشته باشید:

  • سندرم فانکونی: نوعی اختلال است که در آن کلیه به درستی جذب الکترولیت ها و مواد مغذی را انجام نمی دهد.
  • آتروفی پیشرونده شبکیه (PRA): گروهی از بیماریهای دژنراتیو که سلولهای گیرنده نوری چشم را تحت تأثیر قرار داده و باعث از دست دادن بینایی می شوند.
  • دیسپلازی مفصل ران: وضعیتی است که در آن سوکت های ران به طور غیر طبیعی تشکیل می شود.

قیمت نژاد باسنجی

باسنجی‌ها نسبت به سن، جنسیت ( نر و ماده بودن )، وضعیت سلامت‌شان قیمت‌های متفاوتی دارند و لازم است بودجه کافی برای تامین ملزومات مورد نیاز آن‌ها در نظر داشته‌ باشید. در صورت تمایل به نگهداری از این سگ آپارتمانی در وهله اول بهتر است با مراجعه به دامپزشک گواهی تاییدیه سلامت آن‌ها را دریافت کرده و از شرایط مناسب جسمانی آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

امیدواریم مقاله (نژاد سگ باسنجی | معرفی سگ های آپارتمانی) براتون مفید باشه.

سپاس به خاطر همراهی شما (:

سگ‌های نژاد باسنجی به طور متوسط چند سال عمر می‌کنند؟

عمر مفید سگ‌های باسنجی بین ۱۰ الی ۱۲ سال است.

این سگ‌ها بسیار اجتماعی و کم سر و صدا هستند و به همین سبب برای زندگی در محیط خانه بسیار مناسب‌اند.

به طور میانگین باسنجی‌ها دو بار در روز و به مقدار نصف فنجان در هر وعده، غذای خشک مصرف می‌کنند.

author-avatar

درباره نویسنده تام و جری : فرزانه رجبی

من نویسنده و متخصص حیوانات خانگی هستم. سال‌هاست که در زمینه مراقبت از حیوانات خانگی فعالیت می‌کنم و دانش و تجربه‌ام رو در اختیار شما قرار میدم. هدف من ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز درباره تغذیه مناسب، بیماری‌ها، آموزش و تربیت پت‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *