دانستنی های گربه, سلامت گربه, نگهداری از گربه

شرایط نگهداری غذای خشک گربه + ۴ نکته مهم دراین باره که باید بدانید

بهترین شرایط برای نگهداری از غذای خشک گربه چیست؟

نگهداری صحیح غذای خشک گربه تضمینی برای سلامتی و شادابی این حیوانات دوست داشتنی است و تغذیه‌ی اصولی یکی از ارکان اصلی سلامت و شادابی پت‌ها به شمار می‌رود. غذای خشک به دلیل سهولت مصرف و برخورداری از مواد مغذی مورد نیاز بدن گربه‌ها، انتخابی محبوب در میان صاحبان پت در سراسر جهان می‌باشد، اما برای اینکه گربه‌ی شما بیشترین فایده را از این خوراکی ببرد و ارزش غذایی آن حفظ شود؛ نیازمند نگهداری اصولی است که در این مقاله پت شاپ آنلاین تام و جری قصد داریم اطلاعات جامعی را در خصوص شرایط صحیح نگهداری غذای خشک گربه در اختیار شما علاقه مندان قرار دهیم.

اهمیت نگهداری از غذای خشک گربه

نگهداری درست غذای خشک گربه

غذای خشک گربه حاوی مواد مغذی مختلفی از جمله پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و این مواد به مرور زمان در اثر عوامل محیطی نظیر گرما، رطوبت، نور دچار فساد می‌شوند. فساد مواد غذایی نه تنها ارزش تغذیه‌ای آن‌ها را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز بروز مسمومیت و بیماری‌های گوارشی در گربه‌ها شود.

علاوه بر این، غذای خشک کهنه، طعم و بوی مطلوبی ندارد و ممکن است گربه‌ی شما از خوردن آن امتناع کند، بنابراین، با رعایت نکات ساده‌ می‌توانید تازگی و کیفیت غذای خشک گربه را حفظ کرده و از دارا بودن ارزش غذایی آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

نحوه نگهداری از غذای خشک گربه

با آگاهی از عوامل فاسد کننده غذای خشک حیوانات خانگی، به راحتی می‌توانیم راهکارهای مناسبی برای نگهداری اصولی از مواد غذایی را اتخاذ کنیم که این راهکارها عبارتند از:

نحوه نگهداری صحیح غذای خشک گربه

  1. انتخاب بسته بندی مناسب:

هنگام خرید از سالم بودن و کیفیت بالای بسته‌بندی غذای خشک گربه اطمینان حاصل کنید و پس از خرید آن را از بسته‌بندی اصلی خارج نکنید، کیسه‌ی اصلی غذای برندهای مطرح مانند رفلکس و رویال کنین به گونه‌ای طراحی شدند که مانع از نفوذ نور، هوا و رطوبت می‌شود، در صورتی که قصد دارید مقداری از غذا را در ظرف دیگری بریزید، حتما از ظروف درب‌دار استفاده کنید.

  1. قرار دادن در محیط خشک و خنک:

محل نگهداری غذای خشک گربه باید خنک، تاریک و خشک باشد، توصیه می‌شود از قرار دادن آن در کنار اجاق گاز، بخاری یا هر منبع گرمایشی دیگر خودداری کنید. همچنین، کمد اتاق یا کابینت‌های آشپزخانه که دور از اجاق گاز و سینک ظرفشویی قرار دارند، گزینه‌ی مناسبی برای نگهداری به شمار می‌روند.

  1. بستن محکم ظرف غذا:

اگر از بسته‌بندی‌های اورجینال غذای خشک استفاده می‌کنید؛ پس از باز کردن بسته، حداکثر تا ۶ هفته فرصت دارید تا تمام محتویات آن را مصرف کنید، همچنین برای مصرف تدریجی غذا، می‌توانید از ظروف مخصوص نگهداری غذای گربه نیز استفاده کنید، این ظروف با دارا بودن درب‌های محکم و ضد نفوذ هوا، پس از اینکه غذای خشک را در ظرف مخصوص نگهداری غذا ریختید؛ درب آن را محکم ببندید تا از ورود هوا و رطوبت به داخل آن جلوگیری کرده و به حفظ تازگی غذا برای مدت طولانی‌تر کمک کنید.

  1. توجه به تاریخ انقضا:

همواره به تاریخ انقضای درج شده بر روی بسته‌بندی غذای خشک گربه توجه کنید و هرگز از غذای تاریخ مصرف گذشته برای تغذیه گربه‌ی خود استفاده نکنید.

عوامل فاسد کننده غذای خشک گربه

برای اینکه بتوانیم به بهترین شکل ممکن از غذای گربه نگهداری کنیم؛ لازم است با عوامل مخرب و فاسد کننده آن آشنا شویم که این عوامل عبارتند از:

عوامل فاسد کننده غذای خشک گربه

  • گرما:

دمای بالای محیط، سرعت تجزیه‌ی چربی‌ها و سایر مواد موجود در غذای خشک پت را افزایش می‌دهد.

  • نور مستقیم خورشید:

 نور خورشید نه تنها باعث گرم شدن غذا می‌شود، بلکه می‌تواند برخی از مواد مغذی موجود در آن را تجزیه کند.

  • رطوبت:

رطوبت بالا، زمینه‌ساز رشد باکتری و کپک‌ در غذای خشک شده و آن را غیرقابل مصرف می‌سازد.

  • هوا:

قرار گرفتن غذای خشک در معرض هوا، باعث اکسیداسیون مواد تشکیل دهنده و کاهش ارزش غذایی آن می‌شود.

  • مجاورت با مواد شیمیایی:

حس بویایی گربه‌ها بسیار قوی است و قرار گرفتن غذای خشک در مجاورت مواد شیمیایی و شوینده که بوی نامطبوعی دارد؛ می‌تواند اشتهای آن‌ها را کم کند.

۴ نکته درباره نحوه مصرف غذای خشک گربه

رعایت نکات تغذیه‌ای و توجه به نحوه مصرف مواد غذایی به اندازه نگهداری و حفظ ارزش غذایی آن اهمیت دارد و لازم است براساس توصیه‌های دامپزشکی و نیازهای غذایی گربه‌ها در دوره‌های سنی مختلف، نکات مهمی را که در ادامه ذکر می‌شود؛ مدنظر داشته‌باشید.

  1. تمیز نگه داشتن ظرف غذا:

ظرف غذای گربه را به طور مرتب با آب گرم و مایع پاک کننده بشویید و پس از خشک شدن کامل آن، غذای جدید را داخل ظرف بریزید.

  1. از پر کردن بیش از حد ظرف غذا خودداری کنید:

پر کردن بیش از حد ظرف غذای پت، می‌تواند باعث تماس مستقیم با هوا و فاسد شدن سریع‌تر غذا شود، به همین دلیل بهتر است به جای پر کردن کامل ظرف، ۲ تا ۳ بار در روز غذای تازه برای گربه‌ی خود سرو کنید.

  • از ظروف فلزی برای نگهداری غذا استفاده نکنید:
لیست بیماری های رایج در گربه + راه درمان
مطالعه

ظروف فلزی می‌توانند با برخی از مواد تشکیل دهنده غذای خشک گربه واکنش نشان داده و طعم آن را تغییر دهند، از این رو ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی گزینه‌های مناسب‌تری برای نگهداری غذای خشک گربه هستند.

  1. به عادات غذایی گربه‌ی خود توجه کنید:

برخی از گربه‌ها تمایل دارند در طول روز به طور مرتب غذا بخورند، در حالی که برخی دیگر ترجیح می‌دهند دو یا سه وعده غذای کامل در روز داشته باشند.

  1. توجه به طعم و ظاهر غذا :

در صورت مشاهده هرگونه تغییر در ظاهر یا بوی غذا، از مصرف آن خودداری کنید؛ زیرا تغییر رنگ، بوی نامطبوع یا کپک زدگی، نشان دهنده‌ی فساد غذا است.

جمع‌بندی

با رعایت نکات نگهداری اصولی و نحوه مصرف غذای خشک گربه، می‌توانید از تازگی و کیفیت آن اطمینان حاصل کرده و برای مدت طولانی‌تر از آن نگهداری نمایید. به یاد داشته باشید که تغذیه‌ی مناسب و تامین نیازهای غذایی پت‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل در حفظ سلامتی آن‌ها بوده که با انتخاب غذای باکیفیت و نگهداری صحیح آن، می‌توانید سال‌های طولانی از همراهی گربه دوست داشتنی خود لذت ببرید.

پس از باز کردن بسته‌بندی غذای گربه تا چه مدت زمانی می‌توان از آن استفاده کرد؟

پس از باز کردن بسته بندی اورجینال غذای پت، حداکثر تا ۶ هفته فرصت دارید تا تمام محتویات آن را مصرف کنید.

با توجه به احتمال واکنش شیمیایی مواد تشکیل دهنده غذای پت با ظروف فلزی، نگهداری غذا در ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی ماندگاری بهتری دارد.

عواملی مانند گرما، نور خورشید، رطوبت، نفوذ هوا و مجاورت قرار دادن مواد غذایی پت با مواد شیمیایی از عوامل اصلی فاسد شدن آن هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *