دانستنی های گربه, سلامت گربه

علت گریه کردن گربه‌ها و روش‌های جلوگیری از آن

گریه کردن گربه

آیا گربه ها گریه می کنند؟ بله، گربه ها میتوانند به دلایل مختلفی گریه کنند و اشک بریزند و مانند انسان ها در چشم هایشان مجرای اشک دارند. با اینکه گربه ها دارای احساسات بسیار قوی هستند و طیف وسیعی از احساسات انسان ها و دیگر حیوانات را درک میکنند اما هیچ وقت به دلایلی مانند اندوهگین شدن گریه نمیکنند. یا به عبارت دیگر گربه ها فقط به دلیل دچار شدن به یک بیماری گریه میکنند و با علائم دیگری همچون بی‌اشتهایی، پنهان شدن، افزایش سروصدا، تغییر خلق و خو، افزایش خواب، تکان دادن دم و بی‌توجهی به مسائل نظافتی و... ناراحتی‌شان را نشان می‌دهند و اشک نمیریزند.

اشک و گریه در گربه ها پدیده ای رایج است که می تواند علل مختلفی داشته باشد. در حالی که گریه گربه همیشه به معنای ناراحتی او نیست، اما می تواند نشانه ای از یک مشکل سلامتی یا ناراحتی عاطفی باشد. اما در مواقعی ممکن است که گربه بسیار مضطرب، عصبانی یا ناراحت شود؛ در این زمان شروع به میو کردن های ناله مانندی میکنند و ممکن است اشک بریزند. پس دلیل اصلی گریه کردن گربه‌ها چیست؟ برای یافتن این سوال تا پایان مقاله با ما همراه باشید و از بروز آن در حیوان خانگی‌تان پیشگیری کنید.

 گریه گربه، دلایل پزشکی

به طور کلی دلیل گریه کردن گربه ها پزشکی است و آنها به دلایل احساسی گریه نمیکنند. در ادامه لیست کامل دلیل گریه گربه ها آورده شده است. برای درمان گریه گربه ها بهتر است ابتدا دلیل آن را تشخیص دهید و سپس به کمک توصیه های پزشکی دامپزشک اقدام به درمان گربه کنید.
عفونت‌های تنفسی، تحریک چشم ناشی از یک ذره گرد و غبار یا خراش، گرفتگی مجرای اشک و پاره شدن آن، ورم، عفونت های چشمی، آلرژی، خشکی چشم یا عدم تولید اشک طبیعی، خراش یا زخم قرنیه.

دلایل گریه کردن گربه‌ها

عمده‌ترین دلیل اشک ریختن گربه‌ها ناشی از درد و التهاب بوده و لازم است که شما با مشاهده این علائم فوراً به کلینیک دامپزشکی مراجعه نمایید تا با معاینه و انجام آزمایش‌های ضروری علت دردشان مشخص شود. همچنین شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه لیست بیماری های رایج در گربه و راه‌های درمان آن را مطالعه نمایید. گربه‌ها معمولاً به دلایلی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم گریه می‌کنند.

  1. انسداد مجرای اشک، انسداد یا تنگی مجرا

در صورتی که مجاری اشک گربه‌ها مسدود شوند؛ اشک اضافی آن‌ها تخلیه نمی‌شود و از گوشه چشم به بیرون می‌ریزد.

  1. آلرژی به مواد غذایی، محیطی یا دارویی

عواملی همچون گرد و غبار، عطر، گرده افشانی گل‌ها، مواد سمی و شیمیایی و دخانیات می‌تواند باعث بروز حساسیت در گربه‌ها شده و علائمی مانند ریزش اشک، عطسه و خارش را به همراه داشته باشد.

اشک ریختن گربه

  1. عفونت چشم،مانند ورم ملتحمه یا عفونت های باکتریایی

سیستم ایمنی ضعیف مهم‌ترین عامل بروز عفونت‌های چشمی در گربه‌هاست و با علائمی همچون ریزش اشک و ترشحات چرکی همراه است.

  1. آنفولانزا گربه

ابتلا گربه‌ها به آنفولانزا در اثر عفونت‌های ویروسی بسیار شایع است و با علائمی همچون آبریزش بینی و سرازیر شدن اشک از چشم، بی‌حالی و بی‌اشتهایی، تب و عطسه بروز می‌کند.

  1. آب سیاه

گلوکوم (آب سیاه) یک بیماری بسیار دردناک و ناشی از افزایش فشار داخل چشم می‌باشد و در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به کوری چشم گربه‌ها شود. این بیماری با علائمی چون قرمزی چشم، ترشحات آبکی چشم، تاری دید، تورم چشم مشخص می‌گردد.

  1. مشکلات پلک و مژه

قرار گرفتن غیر طبیعی مژه‌ها در گربه‌ها و یا رشد مژه چندتایی داخل پلک می‌تواند در اثر تماس با چشم باعث بروز خارش، قرمزی و سرازیر شدن اشک از چشمان گربه‌ها شود.

  1. وجود اجسام خارجی در چشم،مانند گرد و غبار، دود، یا مواد شیمیایی

گاهی ممکن است بر اثر فرو رفتن اجسام خارجی مانند تکه چوب، مو، حشرات و... اشک از چشمان حیوان خانگی‌تان جاری شود.

  1. زخم قرنیه

آسیب‌های چشمی همچون زخم قرنیه در گربه‌ها می‌تواند بسیار آزار دهنده است و با علائمی همچون قرمزی چشم، سرازیر شدن بیش از حد اشک، کدری چشم بروز می‌کند.

  1. چشمان درشت و حدقه کوچک

برخی از نژادهای گربه‌ها، همچون نژاد پرشین چشمان درشت و صورت صافی دارند و به دلیل کوچک بودن حدقه چشم اشک به طور کامل تخلیه نمی‌شود.

    ۱۰. بیماری های داخلی یا سیستماتیک

بیماری های سیستماتیک گروهی از بیماری ها هستند که بر کل بدن یا چندین سیستم بدن به طور همزمان تأثیر می گذارند. این بیماری ها می توانند در هر سنی و در هر نژاد و جنسیتی رخ دهند. یکی از علائم رایج این بیماری ها میتواند گریه یا اشک ریختن به صورت مکرر باشد. برخی از رایج ترین بیماری های سیستماتیک عبارتند از:

بیماری های خودایمنی: مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس.
بیماری های عفونی: مانند HIV و سل.
بیماری های سرطانی: مانند سرطان خون و لنفوم.
بیماری های متابولیک: مانند دیابت و بیماری های تیروئید.
بیماری های عصبی: مانند آلزایمر و پارکینسون.

برای درمان و تشخیص این بیماری ها در گربه بایستی به دامپزشک مراجعه کرده و دوره درمان و تشخیص بیماری را آغاز کنید.

گریه کردن نژاد پرشین

روش‌های جلوگیری از گریه کردن گربه‌ها

مهم‌ترین نکته در پیشگیری، آشنایی کامل از عوامل بروز مشکل است و رعایت آن‌ها تاثیر بسیاری در مراقبت بهتر از حیوانات خانگی دارد. همانطور که اشاره کردیم گریه کردن در گربه‌ها نشانگر بروز یک بیماری و مشکل می‌باشد که با رعایت موارد زیر تا حد زیادی می‌توان آن را کنترل کرد.

  • تقویت سیستم ایمنی

مسلماً بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن گربه‌ها نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های ویروسی و باکتریایی دارد. داشتن تغذیه مناسب و استفاده از غذای مخصوص گربه‌ها که در پت شاپ آنلاین تام و جری عرضه شده‌است، نقش مهمی در حفظ سلامت پت‌ها داشته و شادابی آن‌ها را تضمین خواهد کرد.

  • دوری از مواد آلرژی‌زا

شناسایی و حذف مواد ممنوعه و آلرژی‌زا از محیط اطراف گربه‌ها یکی از مهم‌ترین کارهایی است شما در نگهداری از حیوانات خانگی باید انجام دهید تا مانع از بروز مشکلی همچون اشک ریختن پت‌ها شوید.

  • کوتاه کردن موی اطراف چشم

در بسیاری از مواقع عدم توجه به کوتاه کردن موی گربه‌ها و به خصوص موی اطراف چشم در نژادهایی که رشد موی زیادی دارند؛ مشکلات بسیاری را برای پت‌ها به همراه دارد و لازم است که شما به عنوان فردی که از آن‌ها نگهداری می‌کنید توجه ویژه‌ای نسبت به این موضوع داشته‌باشید.

  • استحمام و برس کردن موی گربه

استحمام منظم و برس کردن موی پت‌ها مانع از ریزش مو شده و از فرو رفتن آن به داخل چشم و ایجاد حساسیت جلوگیری می‌کند.

  • چکاپ وضعیت سلامت گربه

چکاپ و معاینه منظم گربه‌ها تحت نظر دامپزشک بهترین روش برای پیشگیری از بروز بیماری و ایجاد مسائلی همچون اشک ریختن گربه‌ها به شمار می‌رود.

نکاتی برای مراقبت از گربه‌ای که اشک میریزد

چشم های گربه خود را به طور مرتب با آب ولرم و یک پارچه نرم تمیز کنید.
از دست زدن به چشم های گربه خود خودداری کنید.
محیط گربه خود را تمیز و عاری از گرد و غبار و مواد شیمیایی نگه دارید.
به گربه خود غذای سالم و مغذی بدهید.
به گربه خود آب تازه و تمیز به طور دائم در دسترس قرار دهید.
با گربه خود به طور مرتب بازی کنید و با او تعامل داشته باشید.

آیا گریه کردن گربه‌ها نگران کننده است؟

اگر گربه شما به طور مداوم اشک می ریزد، مهم است که او را نزد دامپزشک ببرید تا علت آن مشخص شود. دامپزشک معاینه فیزیکی انجام می دهد و ممکن است آزمایشاتی مانند آزمایش خون یا تست های چشمی را برای تعیین علت گریه گربه شما تجویز کند. گریه کردن گربه‌ها در بسیاری از مواقع با شناسایی و رفع علت آن قابل کنترل است اما در برخی مواقع ممکن است ناشی از یک مشکل جدی در وضعیت سلامت آن‌ها باشد که لازم است فورا جهت انجام آزمایشات و معاینه به کلینیک دامپزشکی مراجعه نمایید. اما بروز چه علائمی در اشک ریختن گربه‌ها نگران کننده است؟

قرمزی چشم گربه

  • ترشحات چرکی سبز و زرد رنگ
  • التهاب و قرمزی اطراف چشم
  • ترشحات بینی و عطسه
  • پلک زدن مداوم
  • پنجه کشیدن به چشم
  • چپ شدن چشم
  • حساسیت به نور
  • افزایش دمای بدن
  • تاری دید
  • بی‌حالی و بی‌اشتهایی

درمان اشک و گربه به علت آن بستگی دارد. در برخی موارد، درمان ساده ای مانند شستشوی چشم با آب ولرم می تواند کافی باشد. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به داروهای موضعی یا خوراکی برای درمان عفونت یا آلرژی باشد. در موارد شدید، ممکن است نیاز به جراحی برای رفع انسداد مجرای اشکی باشد.

جمع‌بندی

همانطور که در این مقاله اشاره شد گریه کردن گربه‌ها ناشی از ایجاد درد و بیماری بوده و به مسائل احساسی و عاطفی مربوط نمی‌شود. در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه اطلاعات جامع در خصوص علل اشک ریختن گربه‌ها و نحوه جلوگیری از آن را در اختیارتان قرار دهیم تا شما بتوانید به نحو احسن از حیوان خانگی‌تان مراقبت کرده و مانع از بروز مشکل در آن‌ها شوید. پیشنهاد می‌شود برای آگاهی بیشتر در این زمینه مقاله همه چیز درباره نگهداری از گربه را مطالعه بفرمایید.

علت اصلی گریه کردن گربه چیست؟

اشک ریختن گربه‌ها ناشی از وجود مشکل در وضعیت سلامت آن‌ها می‌باشد و لازم است در صورت مشاهده علائم فوراً به دامپزشک مراجعه نمایید.

بله، با رعایت نکات بهداشتی، تقویت سیستم ایمنی، حذف مواد آلرژی زا می‌توان تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

نه‌خیر، گربه‌ها برای بیان ناراحتی و دلتنگی اشک نمی‌ریزند و با  علائمی مانند بی‌اشتهایی، پنهان شدن، افزایش سروصدا، تغییر خلق و خو، افزایش خواب، تکان دادن دم و بی‌توجهی به مسائل نظافتی و… دلتنگی‌شان را نشان می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *