دانستنی های گربه, سلامت گربه, نگهداری از گربه

تشخیص حاملگی در گربه‌ها

تشخیص حاملگی در گربه‌ها

بارداری در گربه‌ها یک دوره طبیعی و چالش بر‌انگیز است که می‌تواند برای صاحبان پت دلهره‌آور باشد، دانستن علائم بارداری گربه و نحوه مراقبت از آن‌ها در طول این دوران ضروری است.در این مقاله جامع پت شاپ آنلاین تام و جری قصد داریم به بررسی روش‌های مختلف تشخیص حاملگی در گربه‌ها و علائم رایج بارداری بپردازیم و همچنین نکات مفیدی برای مراقبت از گربه باردار و آماده شدن برای زایمان در اختیار شما علاقه‌مندان قرار دهیم.

علائم بارداری گربه

تشخیص حاملگی در گربه‌ها

اولین علامت قابل توجه بارداری در گربه‌ها، افزایش تدریجی وزن و اشتهای آن‌هاست و معمولاً حدود ۳ تا ۴ هفته پس از جفت‌گیری، می‌توانید متوجه علائم بارداری و برجسته شدن شکم گربه خود شوید، علائم دیگری که ممکن است در گربه‌های باردار مشاهده کنید عبارتند از:

  • تغییر اشتها :

اغلب گربه‌ها در دوران بارداری اشتهای بیشتری پیدا می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است اشتهای خود را از دست بدهند.

  • تورم نوک پستان‌ها :

 نوک پستان‌ها حدود ۳ تا ۴ هفته پس از جفت‌گیری متورم و صورتی رنگ می‌شوند.

  • تهوع و استفراغ :

 تهوع و استفراغ ممکن است در برخی از گربه‌های آبستن، به خصوص در صبح ها، رخ دهد.

  • بی‌قراری :

 گربه‌ها در دوره بارداری ممکن است بی‌قرارتر از حد معمول شوند و به دنبال مکان‌های امنی برای استراحت باشند.

  • تمایل به نوازش :

برخی از گربه‌ها در طول دوران بارداری، خواهان محبت و نوازش بیشتری می‌شوند.

  • افزایش ساعت خواب :

گربه‌ها در دوران بارداری تمایل بیشتری به خواب و استراحت دارند، در صورتی که متوجه این موضوع شدید؛ می‌توانید از روش‌های تشخیصی بارداری استفاده کنید.

 

روش‌های تشخیص بارداری گربه

تشخیص حاملگی در گربه‌ها

اگر گربه شما جفت‌گیری کرده و علائم بارداری را دارد؛ می‌توانید برای تأیید بارداری از روش‌های مختلفی استفاده کنید:

  1. معاینه فیزیکی :

دامپزشک می‌تواند با معاینه فیزیکی شکم گربه، بزرگتر شدن رحم و جنین‌ها را حس کند، این معاینه معمولاً حدود ۳ تا ۴ هفته پس از جفت‌گیری انجام می‌گیرد.

  1. آزمایش خون :

 آزمایش خون در گربه‌ها می‌‌تواند بارداری را از طریق سنجش سطح هورمون پروژسترون تأیید کند، لازم به ذکر است که این آزمایش حدود ۳ تا ۴ هفته پس از جفت‌گیری قابل انجام است.

  1. سونوگرافی :

 سونوگرافی می‌تواند تعداد دقیق جنین‌ها و وضعیت سلامت آن‌ها را مشخص کند، این روش معمولاً حدود ۶ تا ۸ هفته پس از جفت‌گیری انجام میگیرد.

  1. رادیوگرافی :

رادیوگرافی می‌تواند تعداد دقیق جنین‌ها و موقعیت آن‌ها را نشان دهد، این روش معمولاً در اواخر بارداری حدود ۶۰ تا ۷۰ روزگی انجام می‌شود.

 

مراقبت از گربه باردار 

مراقبت صحیح از گربه باردار برای حفظ سلامتی او و جنین‌هایش ضروری است. زایمان گربه‌ها معمولاً ۶۳ تا ۶۸ روز پس از جفت‌گیری اتفاق می‌افتد اما با این حال، این زمان می تواند کمی متفاوت باشد و از ۵۶ تا ۷۲ روز متغیر باشد. در اینجا چند نکته برای مراقبت از گربه باردار و آماده شدن آن‌ها برای زایمان اشاره شده است:

  • تغذیه :

به گربه خود غذای باکیفیت و مغذی مخصوص گربه‌های باردار و شیرده بدهید، همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید راهنمای جامع غذای گربه باردار را مطالعه بفرمایید.

  • آب :

همیشه آب تمیز و تازه در دسترس گربه خود قرار دهید.

  • معاینات دامپزشکی :

گربه خود را به طور منظم برای معاینات دوران بارداری به دامپزشک ببرید.

محیط آرام :

 محیطی آرام و بدون استرس برای گربه خود فراهم کنید تا با آرامش زایمان کند.

  • جعبه زایمان :

یک جعبه زایمان راحت و امن برای گربه خود تهیه کنید و آن را با ملحفه‌های تمیز پر کنید.

 

مراقبت از گربه بعد از زایمان

تشخیص حاملگی در گربه‌ها

در حالت عادی گربه‌ها بدون دخالت انسان زایمان می‌کنند و بچه گربه‌ها با کیسه‌ آمنیوتیک به دنیا می‌آیند و مادرشان این کیسه‌ها را از دور بچه‌ها پاره کرده و جفت آن‌ها را می‌خورد. هنگام زایمان هر بچه گربه باید جفت او نیز از بدن مادر خارج شود، در صورتی که تعداد جفت کمتر از بچه‌ها باشد، باید به کلینیک دامپزشکی مراجعه کرده تا از بروز عفونت در رحم پیشگیری کنید. بدون شک رعایت نکات مراقبتی بعد از زایمان، در رشد و نمو بچه گربه‌ها و همچنین حفظ سلامت مادر اهمیت بسیاری دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت اند از:

  • رژیم غذایی مغذی و پرکالری :

گربه‌ها در دوران شیردهی باید از رژیم غذایی پرکالری و سرشار از پروتئین باکیفیت مانند غذای گربه رویال کنین مادر اند بیبی استفاده کنند، تا انرژی و مواد معدنی از دست رفته‌شان در دوران بارداری و زایمان تامین شود، بهتر است در طول روز غذا و آب کافی را در دسترس گربه‌تان قرار دهید تا در صورت گرسنگی از آن‌ها استفاده نمایند.

  • شیردهی منظم :

طبق توصیه دامپزشکان پت‌های تازه متولد شده باید هر یک الی دو ساعت یک بار از شیر مادرشان تغذیه شوند، اگر به هر دلیلی بچه گربه‌ها به شیر مادر دسترسی نداشته باشند می‌توانید از شیر خشک مخصوص بچه گربه بیفار برای تغذیه آن‌ها استفاده کنید.

  • فراهم کردن مکان آرام :
معرفی و راهنمای خرید محصولات برند رفلکس
مطالعه

برای حفظ آرامش و کاهش استرس مادر و بچه گربه‌ها باید مکانی کم تردد و خلوتی را برای آن‌ها فراهم کنید، زیرا در صورت احساس ناامنی ممکن است مادر، بچه گربه‌ها را به مکان خلوت جا به جا کند.

 

روش‌های جلوگیری از بارداری گربه‌ها

گربه‌ها در هر بار بارداری معمولا ۲ تا ۵ بچه به دنیا می‌آوردند که عدم کنترل آن می‌تواند باعث افزایش بی رویه گربه در محیط زیست شده و حتی برخی از آن‌ها به دلیل گرسنگی و یا ضعف سیستم ایمنی تلف شوند، از این رو بهتر است تحت نظر دامپزشک آن‌ها را عقیم کنید تا علاوه بر افزایش کیفیت زندگی، طول عمر بیشتری نیز داشته ‌باشند. برای آگاهی بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله همه چیز درباره عقیم کردن گربه نر و ماده را مطالعه کنید، در صورتی که تمایلی به انجام عقیم سازی ندارید؛ می‌بایست از خارج شدن گربه‌ها از محیط خانه جلوگیری کنید.

 

جمع‌بندی

تشخیص بارداری در گربه‌ها و مراقبت صحیح از آنها در طول این دوران بسیار مهم است و با دانستن علائم بارداری، روش‌های تشخیصی و نکات مراقبتی می‌توانید شرایطی آرام را برای زایمان راحت فراهم کنید.

در دوران بارداری چه تغییری در گربه ایجاد می شود؟

گربه های باردار ممکن است تغییرات رفتاری متفاوتی مانند تغییر اشتها، تورم نوک پستان‌ها، تهوع و استفراغ، بی قراری و افزایش تمایل به نوازش را از خود نشان دهند.

بارداری گربه ها به طور متوسط ​​۶۳ تا ۶۸ روز طول می کشد.

بله، با روش‌هایی مانند عقیم سازی و جدا نگه داشتن گربه‌های نر و ماده می‌توان از بارداری ناخواسته جلوگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *