سگ مریض یکی از بدترین صحنه هایی است که صاحبان سگ با آن روبه رو می شوند. سگها نیز مانند انسانها ممکن است به بیماریهای مختلف مبتلا شوند. برخی از بیماریهای سگ میتوانند خفیف و قابل درمان باشند، اما برخی دیگر میتوانند جدی و حتی کشنده باشند. بنابراین، مهم است که علائم بیماریهای سگ را بشناسیم تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل، سریعاً اقدام کنیم. علائم بیماریهای سگ میتواند متفاوت باشد و بسته به نوع بیماری، متفاوت باشد. با شناخت علائم بیماریهای سگ و انجام اقدامات پیشگیرانه، میتوان از ابتلای سگ خود به بیماریهای مختلف جلوگیری کرد. در صورت مشاهده هرگونه مشکل در سگ خود، سریعاً به دامپزشک مراجعه کنید تا از بروز عوارض جدی جلوگیری شود.
متاسفانه بسیاری از انواع بیماری سگ هستند؛ که اگه به سرعت اقدام به درمان نکنید، خیلی زود بقیه اعضای بدن را درگیر عفونت میکنند و سخت تر بهبود پیدا میکنند. به همین دلیل هم ما تاکید زیادی روی بررسی بدن سگ داریم. این معاینه شامل مشاهده دقیق گوش ها، چشم ها، مو ها و پوست، پوزه، پنجه ها و پاها است. در این بررسی شما باید مطمئن شوید در هیچ کدوم از این اعضا قرمزی، ترشح یا زخمی مشاهده نمیکنید. البته قطعا تمام بیماری ها علائم یکسانی ندارند و خیلی وقت ها شامل اسهال، بی حالی، استفراغ و حالت تهوع است. به علاوه تغذیه تاثیر شایانی در حفظ سلامتی و شادابی سگ دارد. همچنین با مشاهده خرید غذای سگ میتوانید به یک رژیم غذایی خوب برای پت تون دست پیدا کنید.
حالا میریم که بیماری های مشترک بین انواع نژاد های سگ رو بشناسیم و در کنارش با معروف ترین مریضی های مخصوص هر نژاد آشنا بشیم. خوب است قبل از معرفی بیماری های شایع در سگ درمورد بیماری در توله سگ ها حرف بزنیم.
بیماری در توله سگ
توله سگها به دلیل سیستم ایمنی ضعیفتر، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریها هستند. مشاهده علائم بیماری در توله سگ میتواند نگرانکننده باشد. بیماری در توله سگ ها میتواند علائمی مانند بیحالی و کسالت، کاهش اشتها، استفراغ و اسهال، تب، سرفه یا عطسه، ترشحات چشم یا بینی، خارش و بثورات پوستی و لیسیدن یا جویدن بیش از حد پنجهها داشته باشد.
درمان بیماری در توله سگ
پاروا ویروس، دیستمپر، هاری و کرم های انگی از رایج ترین بیماریها در توله سگ ها هستند. در ادامه چند راه ساده برای درمان سریع بیماری در توله سگ ها میپردازیم:
- در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری در توله سگ، فوراً به دامپزشک مراجعه کنید. دستورات دارویی و
- درمانی دامپزشک را جدی بگیرید.
- تا زمان مراجعه به دامپزشک، توله سگ را در مکانی گرم و آرام نگه دارید.
- به توله سگ آب فراوان بدهید.
- از غذا دادن به توله سگ بیمار خودداری کنید.
پیشگیری از بیماری در توله سگ
پیشگیری بهتر از درمان است. بله رسیدیم به این جمله معروف در میان ما ایرانی ها. پیشگیری از ابتلا به بیماری در توله سگ ها بسیار ضروری تر از سگ های بالغ است زیرا بدن آنها ممکن است تاب آوری لازم را نداشته یا آسیب های جبران ناپذیری در آنها داشته باشد.
- واکسیناسیون: توله سگ خود را در برابر بیماریهای رایج مانند پاروا ویروس، دیستمپر و هاری واکسینه کنید.
- انگلزدایی: به طور منظم بدن توله سگ خود را انگلزدایی کنید. برای این کار میتوانید یک روتین پوستی و مویی منظم برای سگ خود داشته باشید.
- تغذیه مناسب: به توله سگ خود غذای خشک سگ باکیفیت و مغذی بدهید. همچنین خوب است درمورد رژیم غذایی توله سگ با دامپزشک مشورت کنید.
- بهداشت: محل زندگی توله سگ خود را تمیز نگه دارید. همچنین از تماس سگ خود با دیگر سگ ها مخصوصا سگهای خیابانی خودداری کنید.
علائم بیماری پاروا سگ و درمان
یکی از بیماری های کشنده سگ ها پاروا است که بسیار ویروس خطرناکی است. این بیماری بیشتر در سگ های جوان و توله سگ ها رایج است و از طریق سرک کشیدن سگ در خاک های آلوده مبتلاش میکند. این بیماری توی کشور هایی که روی واکسیناسیون سگ ها نظارتی انجام نمیشود، مانند ایران، خیلی شیوع بیشتری دارد. پاروا همچنین به نام اسهال خونی سگ هم شناخته میشود.
این بیماری در واقع روده و مغز استخوان رو درگیر میکند و با کم کردن ایمنی بدن حیوان نسبت به عفونت ها باعث استفراغ و اسهال شدنش میشوذ. همچنین از نشونه های دیگه این بیماری بی حالی، از بین رفتن اشتها، گوشه گیری و تب است. علائم این ویروس در طول مدت ۳ الی ۱۴ روزه مشاهده میشود که توجه و اقدام سریع برای مراجعه به دامپزشک لازم و ضروری است.
در اکثر مواقع بعد از ۲ روز این نشانه ها شدت پیدا میکند و باعث بوجود اومدن رگه های خونی در مدفوع سگ میشود. اگه این بیماری رو نادیده بگیرید، آب بدن سگ با سرعت زیاد کاهش پیدا میکند و تمام میشود و ممکن است باعث مرگ توله سگ شود. بخصوص برای توله سگ های بین ۶ الی ۸ هفتگی که واکسن نزدن، احتمال کشنده بودن این بیماری بسیار زیاد است.
بیماری پاروا سگ درمان قطعی ندارد؛ اما با رسیدگی خوب و مراقبت از سگ تون میتونید کمک کنید که بهبود پیدا کند و بعد از دوره مریضی بهبود پیدا کند. یکی از مهم ترین علائم درمانش هم این است که سگ دوباره توانایی غذا خوردن پیدا میکند.
بیماری کرم قلب سگ، تشخیص و درمان
دیروفیلاریازیس یا کرم قلب سگ یه نوع انگل هست که توی خون زندگی میکنه. پیشگیری از این بیماری خیلی راحته؛ اما درمانش برعکس خیلی پر هزینه و سخته. این کرم قلب توی ریه ها و قلب حیوان به عنوان یک میزبان زندگی میکنه، با جریان خون جابجا میشه و در نهایت به رگ ها آسیب میرسونه.
شاید غیرقابل باور بنظر بیاد؛ اما طول کرم های بالغ ماده معمولا بین ۱۵ تا ۳۵ سانتی متر هست و عرض شون ۳ میلی متره. گاهی اوقات توی بدن سگ ۳۰۰ تا کرم زندگی میکنن. با این حال اندازه کرم های نر تقریبا نصف ماده هاست.
نکته ای که وجود داره اینه سگ های کوچیک یا توله سگ ها به اندازه سگ های بزرگ تر قوی نیستن و نمیتونن در مقابل این بیماری و دارو هاش تاب بیارن. همچنین چون قلب و رگ هاشون ظریف تره، با تعداد کمتری از کرم ها بسته میشه. این بیماری سگ جدی و کشنده است.
این انگل از طریق یک نوع پشه از بدن یک حیوان به حیوانی دیگه منتقل میشه و برای تولید مثلش در بدن میزبان نیاز به جفت داره. یعنی با یک بار گزیده شدن سگ توسط یه پشه آلوده به لارو کرم قلب این بیماری انتقال پیدا میکنه. همچنین این بیماری توی مناطق گرم و مرطوب شیوع بیشتری داره چون توسط پشه به سگ منتقل میشه.
چطوری از بیماری کرم قلب در سگ پیشگیری کنیم؟
این نوع از بیماری های سگ با مصرف قرص به صورت ماهانه قابل پیشگیری و درمان است. پس یکی از کار هایی که موقع به سرپرستی گرفتن سگ حتما باید انجام دهید دادن قرص های ضد انگل و واکسیناسیون کردن سگ است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مراقبت از سگ مقاله همه چیز درباره نگهداری سگ رو از دست ندین.
چطوری پزشک کرم قلب سگ رو تشخیص میدهد؟
برای تشخیص دقیق فقط باید به دامپزشک مراجعه کنین تا برای سگ آزمایش های خون، سونوگرافی و رادیوگرافی بنویسد.
مهم ترین نشانه های کرم قلب سگ
البته توجه داشته باشین که خیلی از سگ ها تا آخر مراحل عفونت شون علائمی نشون نمیدهد.
- سرفههای نرم و خشک
- استفراغ و ضعف
- کاهش وزن و خستگی
- تنگی نفس و آبی یا بنفش شدن لثه
- خونریزی بینی، خون بالا آوردن
سرفه سگ یا بیماری تنفسی کنل کناف
سرفه سگ یا کنل کاف یه بیماری عفونی سگ هستش که باعث التهاب و تخریب نای میشه. در واقع اصطلاح کنل کاف برای توصیف کردن گروهی از عفونت های باکتریایی و ویروسی هستش که در نهایت التهاب تار های صوتی سگ رو به دنبال داره.
به همین دلیل هم توی این دوران سگ سرفه خشک میکنه. این سرفه ها جوری هستش که بنظر میرسه سگ چیزی توی گلوش گیر کرده یا در خال خفگی هست؛ اما نگران نباشین چون این طور نیست.
شدت این بیماری سگ در هر حیوان متفاوته و به قدرت سیستم ایمنی و شرایط بدنیش مرتبطه. خیلی وقت ها بیماری بعضی از سگ ها اصلا مشخص نمیشه و سرفه ها به قدری خفیف هستن که بیماری خودش بعد از طی شدن دوره اش درمان میشه. اما از طرفی در بعضی سگ ها ممکنه یه بیماری التهاب ریه یا پنومونی بشه و زندگی سگ رو توی خطر قرار بده. پس به این خیال نباشین که سگ خودش خوب میشه، خیلی بهتره که بعد از دیدن سرفه های خشک سریعا به دامپزشک مراجعه کنین.
بیماری سرفه کردن سگ چطور منتقل میشود؟
این ویروس درست مثل بقیه ویروس ها از طریق ظرف آب و غذا، بازی کردن و نزدیک بودن دو تا سگ با هم منتقل میشه. پس اگه سگ تون خدای نکرده دچار این بیماری شد، حتما از بقیه سگ ها جداش کنین.
به علاوه واکسینه نبودن، تهویه ضعیف و زیاد بودن حیوانات خانگی باعث شیوع بیشتر بیماری های سگ میشه. در واقع علت نامگذاری این بیماری ( سرفه سگدانی یا کنل کاف ) به علت شیوع زیادش در همچین فضاییه چون توی جاهایی مثل پناهگاه ها که فضا بسته هستش بیشتره.
علائم کنل کاف
- سرفه خشک
- خلط و عق زدن
- تب
- خارج شدن ترشح از بینی
چطوری سرفه سگ را درمان کنم؟
حتما باید به دامپزشک مراجعه کنین و در کنارش هم این نکات رو رعایت کنین:
۱- اول از همه سگ مریض رو از بقیه سگ ها جدا کنین.
۲- محیط خونه رو عاری از هر گونه تنش کنین تا سگ در آرامش باشه.
۳- همونقدر که انواع دود ها مثل دود سیگار، قلیون و سایر دخانیات برای این بیماری سگ بده، بخور میتونه خیلی مفید باشه و مجرای تنفسی رو آروم میکنه.
علائم بیماری هاری سگ و درمان
یکی از جدی ترین بیماری های سگ، هاری هستش. این ویروس به سیستم عصبی حیوان حمله میکنه و توی بزاقش پنهان میشه.
از اونجایی که از طریق بزاق و با گاز گرفتن سگ به حیوان یا انسان منتقل میشه یه نوع بیماری ویروسی سگ به حساب میاد؛ که خیلی هم خطرناکه. در واقع زمانی که علائم این نوع از بیماری های کشنده سگ ظاهر میشه، نشونه اینه به اعصاب و مغز حمله شده و جان فرد یا حیوان در خطره. البته باید بگم که توی حیوانات مختلف این علائم با هم فرق میکنه اما به طور کلی شامل موارد زیر هستش:
- لیس زدن و گاز گرفتن محل گاز گرفتگی
- حساس بودن، ترس و حالت تهاجمی
- غذا خوردن و بلعیدن سخت
- از دست دادن اشتها
- جاری شدن بزاق از دهان
- کف کردن دهان، تشنج و تب
- فلج شدن عضلات فک، گلو و پاهای عقب
- خوردن اشیا عجیب و غیر معمول
- پنهان شدن توی جاهای تاریک و ساکت
- واق واق کردن، گیج بودن و تلو تلو خوردن
- پرخاش و حمله به اطرافیان و حیوانات دیگه و حتی اشیا بی جان
- تغییر کردن رفتار ( دلهره و بی قراری )
- فلج شدن صورت و دهان
- مرگ!
ظاهر شدن علائمی که گفتیم ممکنه بین ۲ تا ۸ هفته طول بکشه؛ چراکه حیوان همون اول که دچار گاز گرفتگی شد نشانه ای از وجود بیماری رو از خودش نشون نمیده.
همونطور که گفتیم این بیماری یکی از خطرناک ترین ویروس هایی هستش که تا به حال شناخته شده و با اینکه قابل پیشگری هست؛ اما در صورت ابتلا دیگه راه درمانی براش نیست! پس حتما وقتی حیوانی رو به خونه برای زندگی کردن میارین، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری سگ، پیش دامپزشک برین و واکسن هاری بهش تزریق کنین. اجازه ندین حیوان وحشی بهش نزدیک بشه و روش نظارت داشته باشین؛ چون همونطور که گفتیم انتقال این بیماری سریع و از طریق بزاق هست.
چون سگ دارین فکر نکنین که هاری از طریق گربه قابل انتقال نیست! به طور کلی احتمال ابتلا از حیواناتی که واکسیناسیون نشدن مثل راسو، گربه و سگ امکان داره.
چطوری از هاری پیشگری کنیم؟
تنها راهی که وجود داره واکسیناسیون سگ و پیشگیری از تماس با حیوانات وحشی هستش.
چطوری بیماری هاری را میشود تشخیص داد؟
متاسفانه باید بگم این نوع از بیماری های سگ در موجودات زنده قابل تشخیص نیست و آزمایشی براش وجود نداره. در واقع تنها آزمایشی که هستش، بعد از مرگ روی بافت مغز انجام میشه و به اسم « پادتن فلورسانس » شناخته میشه.
و همونطور که بالاتر اشاره کردیم، بعد از بروز علائم دیگه راهی برای بهبودی نیست و به همین دلیل همیشه تاکید میشه واکسیناسیون سگ رو تا قبل از کودکیش جدی بگیرین.
اگه مطمئن نیستین که سگ واکسینه شده یا نه، در اولین فرصت با دامپزشک صحبت کنین و حتما از برخوردش با سایر حیوانات دیگه جلوگیری کنین.
درمان ویروس دیستمپر سگ
همونطور که توی عنوان خوندین این بیماری سگ ویروسی بوده و علائم شدید و خطرناکی داره. این بیماری از اون جایی که از طریق هوا هم قابل انتقال هست؛ به شدت جدی بوده و به آسونی ممکنه بین حیوان ها شیوع پیدا کنه. این بیماری هیچ درمانی نداره و ممکنه سلامتی سایر حیوانات رو هم درگیر خودش بکنه و به خطر بندازه؛ بنابراین خیلی مهمه که واکسیناسیون سگ رو جدی بگیرین.
دستمپر سگ توی اواسط قرن بیستم یکی از بیماری های سگ که بسیار خطرناک و کشنده بود، به شمار میرفت. در دهه ۴۰ میلادی دانشمندان دلیل این مریضی رو پیدا کردن و توی سال ۱۹۶۰ هم واکسنش رو تولید کردن.
به طور معمول این بیماری ویروسی سگ توی فصل زمستان و پاییز خودش رو بیشتر نشون میده و با ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن ( حمله به گلبول های سفید ) باعث ضعیف شدن سگ میشه.
حالا بریم به طور دقیق علائم و راه های انتقالش رو بررسی کنیم.
شیوه شیوع دیستمپر؛ بیماری های سگ
این بیماری بیشتر از طریق های زیر منتقل میشه:
- ترشحات و آبریزش مجاری تنفسی
- مدفوع یا ادرار حیوان بیمار
در روند انتقال این بیماری سگ، اول از همه ذرات آلوده به وسیله عطسه یا سرفه به غدد لنفاوی سگ میرسه و حدودا ۲ تا ۵ روز زمان میبره تا خدای نکرده تمام بدنش رو درگیر کنه.
سپس در عرض ۶ تا ۹ روز هم ویروس توی خون حیوان قابل مشاهده هستش. کم کم دستگاه عصبی، تنفسی و سیستم گوارش هم درگیر میشن و بیماری تمام بدن حیوان رو تسخیر میکنه.
علائم این بیماری به این شکله:
- تب و افسردگی شدید
- بی اشتها شدن
- ایجاد چرک در اطراف چشم و از بین رفتن پوست کف پا
- اسهال و کم شدن آب بدن
- تلو تلو خوردن و راه رفتن بدون تعادل
- خشکی بینی
- عطسه های شدید
چطوری این بیماری رو درمان کنیم؟
متاسفانه این ویروس سگی درمانی نداره و برای اینکه بتونین باهاش مقابله کنین و وضعیت سگ رو بهتر کنین فقط استفاده از سرم های غذایی تاثیر گذاره. این سرم ها آب و مواد مورد نیاز و ضروری بدن سگ رو که بر اثر اسهال شدید از دست داده، جبران میکنه و قوای جسمیش رو برمیگردونه تا بتونه با بیماری مقابله کنه.
دوره این بیماری سگ ۱۰ روز هستش و اگه سگ بتونه این دوره رو پشت سر بذاره؛ تا آخر عمر بدنش در برابر این ویروس مقاوم میشه و دیگه بهش مبتلا نمیشه.
برای این ویروس واکسن کارساز است؟
بله، امروزه یکسری واکسن برای این مریضی تولید شدن که تاثیر مثبتی روش داره. این واکسن ها بخصوص واسه توله ها که بدن شون ضعیف تره و نمیتونن با بیماری مبارزه کنن، خیلی خوبه.
پیشنهاد میکنیم از ۶ تا ۱۰ ماهگی توله سگ اقدام به زدن واکسن هاش بکنین.
آیا این ویروس سگی به انسان منتقل میشود؟
خیر! شایعات زیادی درباره انتقال بیماری سگ به انسان وجود داره که همشون بی پایه و اساسه و نباید بهشون اهمیت بدین. این بیماری به انسان ها قابل انتقال نیست.
چه حیواناتی به این بیماری دچار میشوند؟
اکثر حیواناتی که توی دسته سگ سانان ( مثل راسو، راکون، گورکن، گراز وحشی و.. ) هستن، به این ویروس سگی دچار میشن. به همین دلیل توی فضاهای باز حتما باید مراقب باشین تا توله یا سگ تون با این جانواران در ارتباط نباشه.
اغلب سگ هایی که دچار این بیماری شدن، توله های ۳ ماهه تا ۷ ماهه هستن که هنوز واکسیناسیون نشدن و جثه کوچیکی دارن ولی این نکته به این معنا نیست که سگ های واکسینه شده به این بیماری مبتلا نمیشن! پس همیشه مراقب ارتباط سگ تون با سایر حیوانات باشین.
سرطان سگ ها؛ از شیوه درمان تا پیشگیری
یکی از بیماری های سگ که بیشتر توی سگ های سن بالا و مسن شایعه، سرطان هست. از اونجایی که طول درمان این بیماری زیاده و روش های درمانی متفاوتی براش وجود داره، خیلی مهمه که آرامش تون رو حفظ کنین و از چند تا دکتر برای روش درمان و وضعیت سگ تون نظر بپرسین. این کار باعث میشه بتونین بهترین راه رو پیدا کنین و سگ در مقابله با این مریضی شانس بیشتری داشته باشه.
احتمالا میدونین که در سرطان سگ سلول های بدن به طور عجیب و غیر قابل کنترلی رشد میکنن و به بافت های بدن آسیب میزنن. در صورت پیشرفت بیماری نقاط دیگه هم درگیر میشه و سایر مناطق بدن هم ضربه میبینه. درست مثل انسان ها، این بیماری سگ چند عاملی هست و نمیشه گفت دلیل مشخصی برای ابتلا بهش وجود داره؛ اما عوامل محیطی و ارثی هم میتونن باعث بشن که سگ خدای ناکرده درگیرش بشه.
چطوری از سرطان در سگ ها پیشگیری کنم؟
میتونین درصد ابتلا به این بیماری سگ رو با عقیم کردن به شکل چشمگیری کاهش بدین.
- اگر در سگ های ماده بعد از اولین دوره که فحل میشه، عقیم کردن رو انجام بدین، احتمال ابتلاش رو به سرطان سینه کاملا از بین میبرین!
- توی سگ های نر هم عقیم کردن باعث میشه احتمال ابتلا به سرطان بیضه به طرز چشمگیری پایین بیاد.
چطوری سرطان درمان میشود؟
تنها سه راه برای مقابله باهاش وجود داره که به صلاح و نظر دامپزشک برمیگرده: جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی.
چه نژاد هایی به سرطان دچار میشوند؟
خب کمی پیش تر براتون گفتیم این نوع از بیماری های سگ خیلی میتونه دلایل ارثی و محیطی داشته باشه ولی با این حال بعضی از نژاد ها به دلیل شرایط جسمی شون به بعضی از انواع سرطان ها بیشتر دچار میشن. دونستن این نکته بهتون کمک میکنه که اگه خدای نکرده علائمی رو مشاهده کردین، سریع تر به دامپزشک اقدام کنین.
- نژاد های خیلی بزرگ مثل سن برناردز و گریت دین معمولا بیشتر از سرطان استخوان رنج میبرن.
- در حالیکه نژاد هایی مثل باکسر و گلدن رتریور که جثه متوسط رو به بزرگس دارن به سرطان غدد لنفاوی یا لنفپم مبتلا میشن.
علائم سرطان در سگ چیست؟
- کاهش وزن، از دست دادن اشتها و بی حالی
- از دست دادن تعادل به شکل ناگهانی
- مشکل در ادرار کردن و مدفوع
- مشکل تنفسی
- وجود غده بدخیم یا خوش خیم
- ورم کردن
- درمان نشدن جراحات یا خیلی دیر درمان شدن
- بوی بد دهان سگ
- وجود ترشح از قسمت های مختلف بدن به شکل غیر طبیعی
درمان آنفولانزا سگ و تفاوت آنفولانزا با سرماخوردگی سگ!
در ابتدا آنفولانزای سگی علائمی دقیقا مثل سرماخوردگی توی سگ ها داره. یعنی:
- عطسه، آبریزش بینی و چشم
اما یکم که بیماری پیشرفت میکنه، بیماری آنفولانزا سگ باعث درگیر شدن سیستم تنفسی میشه و سگ علائمی مثل نفس نفس زدن از خودش بروز میده که تنها تفاوت این بیماری با سرماخوردگیه.
نکته ای که اینجا باید بهش توجه کنین اینه که سگ ها در برابر این بیماری ایمنی طبیعی ندارن و به علاوه اگه با سگ های دیگه در تماس باشن، به سرعت بیمار شون میکنن. یادتون باشه برای تایید و تشخیص آنفلونزای سگی باید به دامپزشک مراجعه کنین و هرگز به صورت خودسرانه اقدام به درمان حیوان خونگی تون نکنین.
علائم آنفولانزای سگ
- سرفه
- تب با درجه کم
- آب ریزش بینی
به طور معمول ۸۰٪ سگ هایی که به این نوع از بیماری های سگ دچار میشن، علائم ضعیفی رو از خودشون نشون میدن؛ ولی بعضی سگ ها بیماری شون شدید میشه.
علائم شدید این بیماری چیست؟
اون دسته از سگ ها که حالت شدید این بیماری رو تجربه میکنن، دچار عفونت ریه و تب زیاد میشن و حتی ممکنه بر اثر این بیماری جون شون رو از دست بدن.
معمولا خیلی از علائم و حال این سگ ها شبیه به حیوانی هست که دیستمپر یا سرفه سگ دانی داره، به همین دلیل هم با این بیماری اشتباه گرفته میشه. ولی تفاوتی که وجود داره اینه که مدت این بیماری بیشتره و آنفولانزا حدودا ۱۰ تا ۲۱ روز طول میکشه. در همچین شرایطی ممکنه دامپزشک پیشنهاد بستری شدن سگ رو بده.
آیا ویروس آنفولانزای سگی به انسان ها هم قابل انتقال است؟
نه این بیماری از حیوان به انسان قابل انتقال نیست و تا به حال گزارشی از بیمار شدن یک انسان توسط سگ دیده نشده.
برای درمان آنفلوانزا در سگ باید چیکار کنیم؟
اگه علائم این بیماری رو توی سگ دیدین، بهترین و اولین اقدام اینه که از سایر حیوانات خونگی تون جداش کنین. بعد از اون به یه دامپزشک مراجعه کنین تا سگ رو آزمایش کنه و اقدامات لازم برای درمانش رو بهتون بگه.
برای اینکه بیماری رو به سایر حیوانات منتقل نکنین، بهتره بعد از هر بار دست زدن به حیوان بیمار دست هاتون رو بشورین.
بیماری دیسپلازی مفصلی لگنی در سگ
بیماری دیسیپلاژی سگ تقریبا توی سگ ها شایع بوده و بر اثر رشد غیر عادی مفصل استخوان توی ران سگ ایجاد میشه که در نهایت تغییر جایگاهش رو در بدن به دنبال داره. این بیماری زندگی سگ و صاحبش رو خیلی تحت تاثیر قرار میده.
این بیماری سگ در نهایت باعث ضعیف شدن و ناتوانی ( و حتی آرتروز ) میشه و از این جهت واسه صاحبان خیلی دردسر داره. معمولا شروع دسیپلاژی در ۴ ماهگی سگ هست و تا اخر عمرش ادامه داره مگر با شیوه های درمانی که در ادامه بهتون معرفی میکنیم.
آمار ها نشون دادن تقریبا ۲۰٪ نژاد هایی که جثه بزرگی دارن به این بیماری دچار میشن.
علائم دیسیپلاژی چیست؟
- سطح فعالیت سگ کم میشه
- سخت دویدن، راه رفتن و تلو تلو خوردن
- احساس خستگی و ضعف در پاهای عقب
- وجود درد در لگن
درمان دیسپلاژی لگن سگ چیست؟
راه های درمانی زیادی برای این نوع از بیماری های سگ وجود نداره و اکثر اوقات پزشک ها جراحی رو پیشنهاد میکنن که شامل عوض کردن مفصل مشکل دار با فلز هستش.
این جراحی با اینکه هزینه زیادی داره اما بهترین و موفق ترین روش به حساب میاد. گاهی اوقات هم با مکمل های دارویی که تسکین دهنده درد سگ هم هستن، پیشرفت بیماری رو کند میکنن.
علت دیسپلاژی سگ ها
- فعالیت کم و بالا بودن وزن
- ژنتیک و نژاد
- رژیم غذایی سگ
معمولا چه نژاد هایی به این بیماری دچار میشوند؟
ممنونم که تا پایان مقاله شایع ترین بیماری سگ + درمان انواع آن همراه مون بودین و امیدوارم براتون مفید بوده باشه.
حتما هر سوالی داری ازمون بپرس و بگو آیا هر چند روز یک بار بدن سگ رو معاینه میکنی تا از سلامتش مطمئن بشی؟ واکسن ها رو کامل زدی و تجربه ات درباره بیمار شدن سگ چی بوده؟
یادتون نره تیم تام و جری در کنار دامپزشکان مجرب همیشه اینجاست تا به همه سوالاتت پاسخ بده و توی شرایط سخت کنارت باشه. مرسی که ما رو می خونی :*
سرفههای خشک، استفراغ و بی حالی، کاهش وزن، خستگی، تنگی نفس، بنفش شدن لثه، خونریزی بینی از علائم رایج این بیماری هستند.
بیاشتهایی، افزایش بزاق دهان، کف کردن دهان، تشنج، تب، بیقراری و پرخاشگری، فلج شدن صورت و دهان، واق واق کردن مکرر و بلعیدن سخت غذا از علائم رایج بیماری هاری در سگها به شمار میروند.
نهخیر، شایعات زیادی در مورد این ویروس وجود دارد که بیپایه و اساس هستند و امکان انتقال ویروس سگی به انسانها وجود ندارد.