به دلیل اینکه مشکل رفتاری سگ ها زندگی خود سگ و صاحبش رو به حد زیادی تحت تاثیر قرار میده و ممکنه سختش کنه، اهمیت خیلی زیادی داره. اگه در حال خوندن این مقاله هستین، احتمالا یا سگ دارین و یا به فکر خریدن سگ هستین. صاحبان تجربه دار سگ اغلب با مشکلات معمولی رفتاری آشنایی دارن؛ اما چیزی که مهمه مدیریت و نحوه برخورد شما در این موقعیت هاست که روی کیفیت زندگی و رابطه شما اثر مستقیمی داره. درواقع زندگی کردن با سگی که یاد نگرفته در جای خودش دستشویی کنه، واق واق میکنه، بیش از حد لوس یا لجباز شده خیلی سخته و ازتون انرژی زیادی رو میگیره. این ناهنجاری ها خیلی وقتا بخاطر رفتار ناآگاهانه و مطلع نبودن در طول تربیت سگ شکل میگیرن و تحت تاثیر عوامل مختلفی به بد رفتاری و عادت بد در سگ تبدیل میشن.
قدم اول برای از بین بردن این عادات بد که باعث سرافکندگی و خجالت ما در حضور اطرافیان مون میشن، شناخت و ریشه یابی شون هست که ما این مقاله رو برای به همین علت برای شما عزیزان نوشتیم تا به سوالای توی ذهن تون پاسخ کاملی بدیم.
در قدم بعدی میزان زمانی که برای سگ تون میذارین و کیفیتش اهمیت بی اندازه ای داره. منظورم این هستش که چقدر رفتار شما با سگ صمیمی و دوستانه هست؟ آیا به طور مستقیم به چشم های قشنگش خیره میشین و براش وقت میذارین؟ نوازشش میکنین؟ اونقدری به هم نزدیک هستین که تمام توجهش به شما جلب بشه و معطوف طرز برخورد شما بشه؟ اگه درست جواب این سوال ها رو نمیدونین، لازمه که وقت بیشتری رو با سگ تون صرف کنین اونم در حالیکه تمام توجه تون بهش هست.
حالا وقتشه بریم به طور تخصصی تر هر رفتار سگ رو در مقاله اینترنتی پت شاپ بررسی کنیم تا به سوال هایی که توی ذهن تون ایجاد شده، جواب بدیم. توصیه میکنم قبل از هر چیزی به تغذیه سگ تون اهمیت بدین و به صفحه خرید غذای سگ ما سر بزنین تا با برترین و پر تنوع ترین محصولات دنیا آشنا بشین.
حتما مقاله آموزش تربیت سگ ( مبتدی تا پیشرفته ) رو برای آموزش فرمان های مختلف به سگ تون بخونین.
همچنین درباره مشکل گاز گرفتن و حمله سگ توی مقاله گاز گرفتن سگ ( علل + مراقبت ) کامل و مفصل صحبت کردیم.
علائم دستشویی داشتن سگ
یکی از مهمترین راه هایی که بتونید به سگ خوب آموزش بدید که در محل خودش دستشویی کنه و هم اینکه بتونید از مدفوع کردن در جاهای مختلف جلوگیری کنید این است که علائم دستشویی داشتن آن را بدانید. معمولا اگر سگ ۴ رفتار زیر ار داشت باید بدانید که دستشویی دارد و باید به محل دستشویی راهنماییش کنید:
- وقتی شروع میکنه به قدم زدن
- وقتی اجسام و یا خودشو بو میکشه
- وقتی دور دمش شروع میکنه به چرخیدن
- وقتی شروع میکنه به ناله کردن
مشکل آموزش مکان دستشویی سگ
واضحه که ادرار و دستشویی کردن نابجای توله سگ و سگ یه مشکل رفتاری جدی به حساب میاد و یکی از اولین چیزهایی هست که باید به سگ آموزش داده بشه. این عادت بد نه تنها به خونه و وسایل شما آسیب میزنه؛ بلکه وجه اجتماعی شما رو توی مکان های عمومی و خونه دوست و آشنا خراب میکنه پس لازمه به تربیت سگ برای دستشویی کردن توجه ویژه ای بشه.
دستشویی نابجای توله سگ هایی که کمتر از ۴ ماه یا ۱۲ هفته دارن، امری عادی هست و به مرور زمان با آموزش درست رفع میشه.
مشکل دستشویی سگ های بالغ رو چطوری رفع کنیم؟
خب اول از همه باید با یک دامپزشک درباره اش صحبت کنین؛ چراکه خیلی وقت ها علت دستشویی کردن در مکان نامناسب وجود بیماری و مشکل سلامتی هست. بعد از اون اگه مطمئن شدین خدای نکرده سگ تون مشکل فیزیکی نداره، احتمالا دلیل اینکه سگ تون توی یه جای خاص دستشویی نمیکنه، یکی از گزینه های زیره:
- چک کنین و ببینین آیا چیزی سگ تون رو مضطرب میکنه و باعث ناراحتیش میشه یا ازونطرف بیش از حد مطیعه و موقع دستشویی هیجان زده میشه.
- خیلی وقت ها نبود فضای مناسب برای دستشویی علت این اتفاقه.
- اگه سگ تون مدت زیادی تنها هست و ازتون دوره، شاید این کار رو برای جلب توجه میکنه.
- خیلی وقت ها سگ ها تمایل دارن واسه نشانه گذاری و تعیین قلمرو ادرار کنن.
پس تا الان متوجه شدیم که این داستان واسه سگ های بالغ متفاوته و خیلی اوقات ربطی به تربیت اون ها نداره چون اولین آموزشی که به محض ورود سگ ها بهشون داده میشه جای دستشویی هست. بهرحال نکته ای که مهمه اینه شما این عادت بد رو رفع کنین و احساس سگ رو نسبت به خودش عوض کنین.
حالا بریم قدم به قدم کار هایی که لازمه انجام بدین که سگ یاد بگیره دستشویی کنه تا بهترین روش های رفع این مشکل رو برسی کنیم.
رفع ادرار نابجای توله سگ و سگ بالغ
- توی روز های اولی که سگ رو آوردین خونه، بخصوص اگه در زمان تولگی هستش، اجازه ندین هرجایی که میخوره بره. مناطقی که دوست ندارین سگ اونجا باشه یا خرابکاری کنه رو ببندین و نذارین اونجا گشت و گذار کنه. یعنی حتی یکبار هم نذارین توی مناطق ممنوعه بره تا به خوبی متوجه این بشه که حق نداره اون قسمت خونه باشه.
- یادتون باشه توله سگ بوی ادرارش رو به یاد میاره و هر جایی رو که این بو رو بده محل دستشویی خودش در نظر میگیره.
- محل دستشویی سگ رو جایی تعیین کنین که به راحتی بشه بهش رفت و آمد کرد و در دسترسه تا سگ باید بتونه هر موقع که احساس نیاز کرد اونجا بره.
- همیشه جای خرابکاری سگ رو توی نقاط مختلف خونه فورا تمیز کنین. اگه سگ جایی ادرار کرده، نذارین ازش مدتی بگذره و همونجا کامل بشورینش. این کار درواقع این پیام رو میرسونه: که توی خونه نباید خرابکاری کنه.
از اهمیت تشویقی سگ و نقشش توی تربیت سگ نباید غافل بشین و اگه نگران کیفیت شون هستین یا دنبال غذای سگ خاصی میگردین، نباید نگران باشین. ما همه برند های خارجی و ارجینال رو برای اطمینان از سلامتی پت هاتون فراهم کردیم :*
- تمیز کننده ها و پاک کننده های که حاوی آمونیاک هستن رو به هیچ وجه نخرین و به جاش از محصولات شست و شو حاوی آنزیم استفاده کنین. آنزیم ها در واقع بوی بد ادرار رو از بین میبرن و طوری تمیزش میکنن که سگ دیگه به اون محل کشیده نمیشه.
- یکی از کار های مثبتی که واسه تربیت سگ و رفع این مشکل رفتاری انجام بدین اینه که منطقه رو با پارک سگ محدود کنین. پارک سگ در واقع یه قفس بدون سقف هستش و قابل استفاده در خونه هست. همچنین در اتاق هایی که دوست ندارین بهشون رفت و آمد کنه رو ببندین و یا برای این کار میله مانع هم میتونین تهیه کنین.
- اگه یجایی مچ گیری کردین و دیدین سگ در حال دستشویی کردن توی خونه و جای نامناسبی هست، بجای تنبیه یا هر رفتار خشونت آمیزی، دست هاتون رو محکم بزنین به همدیگه و بگین « نه »! و بعد از اون محل دورش کنین.
- اگه احساس کردین ناامید شدین در آموزش دستشویی به توله سگ و فکر میکنین قرار نیست یاد بگیره، آموزش تون رو متوقف نکنین و حتما به کارتون ادامه بدین. طبیعیه که توله ها نتونن جلوی ادرار شون رو بگیرن.
- تنبیه سگ به معنای داد زدن، خشونت و کتک زدن نیست. هرگز سگ رو بخاطر اشتباهش به این شکل تنبیه نکنین. مثلا مدام یادش نیارین که دستشویی کرده یا مجبورش نکنین اون قسمت خونه رو بو کنه! سگ ها با این کار ها فقط میترسن و اعتماد به نفس شون کم میشه؛ درست تر بخوام بگم هیچ نفعی براشون نداره.
- اگه بعد از خرابکاری، سگ رو بیرون از خونه یا توی اتاق گذاشتین و بعد از مدتی که قصد داره بگرده؛ مانع ورودش نشین. این کار باعث میشه سگ گیج بشه و فکر کنه به طور کلی دستشویی کردنش باعث عصبانیت شما میشه! پس دفعه بعدی که نیاز داشت که دستشویی کنه سعی میکنه بره جاهایی که شما نمیبیننش و دور از دسترسه.
توی مقاله های راهنمای خرید غذای مرطوب سگ ( کنسرو و سوپ ) و راهنمای خرید غذای سگ ( غذای خشک و مرطوب ) همه خوراکی های مخصوص سگ ها رو معرفی کردیم و با دسته بندی شون مشخص کردیم هر کدوم به چه دردی میخورن.
مشکل لجبازی سگ و راه حل برطرف کردنش!
تصور کنین که از سگ تون میخواین یه کاری رو نکنه یا اسمش رو صدا میزنین؛ اما اون بدون توجه به شما به کارش ادامه میده و همه جا، توی مکان های عمومی، جمع خانوادگی یا دوستانه تون، با شما لجبازی میکنه. این مشکل رفتاری در سگ ها حس خیلی بدی به صاحب شون میده و موردیه که حتما باید اصلاح بشه! علاوه بر این مشکل لجبازی سگ و گوش ندادن به حرف صاحبش میتونه زمینه ساز ناهنجاری های رفتاری دیگه ای بشه که نیاز به صرف هزینه و زمان زیادی داره تا برطرف بشه! پس تربیت سگ رو جدی بگیرین.
سگم به حرفم گوش نمیده چیکار کنم؟
متخصص های رفتار شناسی میگن که عمل نکردن به فرمان ها و دستورات در واقع ۲ حالت داره:
۱- حالت فعال: این حالت مربوط به زمانی که از اینکه به حرف شما گوش نمیده و لجبازی میکنه، احساس لذت و شادی داره. حالت فعال در واقع مشکل اصلیه.
۲- حالت غیرفعال: این حالت در واقع مال وقتیه که به سگ فرمان میدین و هیچ جوابی نمیگیرین. درواقع به دستورات شما اهمیت نمیده. این حالت با زمان گذاشتن و تمرین کردن با سگ درست میشه.
اگه میخواین همه چیز رو درباره مراقبت سگ بدونین یا حتی همه چیز رو درباره اش نمیدونین مقاله همه چیز درباره نگهداری سگ خیلی به کار تون میاد.
رفع مشکل بی توجهی سگ به فرمان های صاحبش
اول از همه باید بگم که روش تاییدیه منفی ( به معنای گرفتن چیز جذابی که ازش لذت میبره و در واقع سلب شادیش برای تربیت سگ ) در این موقعیت کارساز نیست. بهترین کاری که میتونین واسه مطیع کردن سگ تون بکنین، این ها هستن:
- همونطور که گفتیم دنبالش نکنین، سرش داد نزنین، دعواش نکنین و خشونت به خرج ندین! تنبیه ممنوع!
- وقتی سگ شما به فرمان هاتون توجه نمیکنه و انجام شون نمیده، تا مدتی ( برای چند ساعت ) باهاش طوری رفتار کنین که انگار نمیبینینش و نامرئیه.
- از اهمیت تشویق و پاداش دادن بهش غافل نشین! وقتی کار مثبتی انجام میده و مثلا به حرف تون گوش میده، بهش حتما خوراکی مورد علاقه اش رو بدین، بازی کنین و به صورت مستقیم براش زمان بذارین.
- پیشنهاد میکنم سگ ها رو بیشتر از ۳-۴ ساعت تنها نذارین و توی زندگی تون نظم داشته باشین. واسه اینکه توله سگ مشکلات رفتاری نداشته باشه، لازمه همه فعالیت هاش که شامل: غذا خوردن، بازی، پیاده روی میشه نظم و ساعت مقرر داشته باشه تا قدرت و امنیت وجود شما رو درک کنه.
- یادتون نره که سگ ها ( حتی آروم ترین نژاد ) نیاز به تخلیه انرژی دارن. بسته به شخصیت سگ میزان زمانی که شما باید برای خالی کردن انرژی بذارین، فرق داره. این کار اهمیت زیادی داره و نباید از تاثیرش چشم پوشی کنین.
رفع مشکل لوس شدن سگ
در واقع لوس شدن میتونه معنای متفاوتی توی هر خونه بده و رفتار های زیادی رو در بر بگیره. ما میخوایم در ادامه به صورت کامل انواع رفتار هایی که شاید در ذهن شما به عنوان یک رفتار لوس در سگ شناخته میشه رو بررسی کنیم.
اگه به طور کلی بخوام بگم وقتی سگ رفتار اشتباهی رو از خودش نشون میده و شما باهاش دعوا میکنین یا با گفتن « نه » غلط بودن عملش رو بهش نشون میدین، سگ خودش رو مظلوم میگیره و یه گوشه کز میکنه. در این موقعیت اگه دلتون بسوزه و نوازشش کنین، در واقع لوسش کردین. شما با این عمل به سگ این پیام رو رسوندین که رفتار نادرستش مشکلی نداره و در واقع خیلی صحیح هم هست!
شاید با خودتون فکر کنین مشکلی نداره وقتی سگ ترسیده، دعواش کردم یا قراره از خونه برم بیرون و از سر و کولم میپره بالا نوازشش کنم؛ اما باید بگم اشتباه میکنین! شاید خیلی از رفتار های سگ بی ضرر بنظر برسه اما در نهایت باعث بوجود اومدن مشکلات جدی تری میشه. مخصوصا زمانی که سگ به این درک برسه که خیلی از رفتار هاش باعث میشه شما بهش ترحم کنین و دل تون براش بسوزه. دیگه اون موقع میشه که از این کار دست برنمیداره!
سعی کنین با توجه بیجا سگ رو لوس نکنین و با برخورد جدی به سگ نشون بدین که نباید یک رفتار اشتباه یا ناشی از ترس رو ادامه بده. اینطوری شما دیگه مجبور نیستین وقت زیادی روی تربیت سگ بذارین و دوباره هزینه و زمان تون رو صرف برطرف کردن خطا های رفتاری کنین!
رفع مشکل بالا پریدن سگ
دلایل مختلفی وجود داره که باعث بالا پریدن سگ ها میشه. خیلی وقتا پریدن سگ به محض دیدن صاحبش یا آدم های جدید باعث ترس شون میشه یا از خشم حیوان و نشان دادن تسلط به دیگران سرچشمه میگیره. به طور معمول توله سگ ها برای رسیدن به مادر شون و سلام دادن بهشون بالا میپرن؛ اما ممکنه این عادت توی اون ها بمونه و با دیدن همه و به قصد سلام کردن هم بالا بپرن. چیزی که باید بدونین اینه که خیلی افراد از این کار خوششون نمیاد؛ پس خیلی وقت ها این ناهنجاری رفتاری در توله سگ یا سگ ها مزاحمت به حساب میاد.
راه های زیادی وجود داره که این عادت رو از سر سگ بندازین؛ اما باید بدونین همه شون موفقیت آمیز نیست و بستگی به پیامی داره که سگ با توجه به شخصیتش از رفتار شما دریافت میکنه. کار هایی مثل بلند کردن زانوی سگ، گرفتن پنجه یا راه بردنش شاید برای بعضی از سگ ها جواب بده؛ اما معمولا این طور نیست و تاثیری روشون نداره! درواقع سگ ها با این رفتار ها فکر میکنن کار درستی انجام میدن و شما دارین با گرفتن پنجه ها یا بلند کردن زانو شون تشویق شون میکنین.
سگ ها با بالا پریدن سعی دارن توجه شما رو جلب کنن. پس بهترین استراتژی و عکس العمل در برابر پریدن سگ روی صاحبش اینه که نادیده اش بگیره، بدون هیچ تماسی از کنار سگ رد بشه و به کار هاش برسه.
شما در اون لحظه نباید به چشم های سگ تون نگاه کنین، لمسش کنین یا باهاش صحبت کنین. فقط مشغول کار خودتون بشین و وقتی دیدین سگ تون بالاخره آروم گرفته و ساکت سر جاش مونده، میتونین بهش تشویقی بدین تا این کارش رو تایید کنین. همیشه یادتون باشه که به سگ برای همچین رفتار هایی باج ندین و طوری تشویقش نکنین که انگار اون داره شما رو وادار به دادن تشویقی میکنه! چون این به این معناست سگ داره به صاحبش دستور میده و اصلا پیامد خوبی نداره.
رفع مشکل گدایی کردن سگ برای غذا
یکی از رفتار هایی که والدین فکر میکنن دوست داشتنی هستش و مشکلی نداره، التماس کردن سگ به صاحبش هست! حالا فرقی نداره چه برای غذا باشه یا چیز های دیگه با این حال نباید تحسین بشه چراکه مشکلات گوارشی (بخاطر وجود مواد غذایی مضر برای سگ در غذای انسان ها) یا در بهترین حالت چاقی سگ رو به دنبال داره.
خیلی طبیعی هست که سگ ها برای غذا گدایی کنن؛ چون که اون رو دوست دارن. اما کنار میز موندن سگ ها مناسب نیست و یه رفتار بد محسوب میشه. شما با راضی کردن خودتون و گفتن جمله « اشکالی نداره همین یک بار بهش غذا میدم » یه مشکل رفتاری ایجاد کردین که از بین بردنش چندان آسون نیست. وقتی به سگباج میدین یا اجازه میدین که فکر کنه خواسته هاش همیشه عملی میشه، در واقع موقعیت خودتون رو به عنوان رهبر خونه به خطر میندازین.
- بهش یاد بدین که وقتی شما همراه با خانواده مشغول غذا خوردن هستین، سرجاش آروم بمونه و بهتره در جایی باشه که با هم چشم تو چشم نشین. ( اگه لازم دونستین، سگ رو به اتاق دیگه ای ببرین. )
- وقتی دیدین که سگ داره درست رفتار میکنه و همه اعضای خانواده به راحتی غذا شون رو میل کردن، تشویقی ای که بیشتر از همه دوستش داره رو بهش جایزه بدین.
- همچنین سعی کنین یک بار هم به سگ اجازه ندین رفتار اشتباهش رو انجام بده و به خواسته شما غلبه کنه.
رفع مشکل واق واق کردن سگ
واق واق کردن یا پارس کردن سگ یه واکنش دفاعی هستش که به محیط اطراف میده. در واقع با این کار سگ سعی داره به شما یه پیام خاصی رو برسونه مثل اینکه یه خطر نزدیک تونه، هیجان زده یا خوشحاله، مضطرب شده و به توجه شما نیاز داره.
پارس کردن سگ در طول شبانه روز اصلا نشونه خوبی نیست و خبر از این میده در مراقبت سگ یکسری خلا هایی وجود داره. برای رفع این مشکل باید به روحیه سگ و عواملی که تحریکش میکنه شناخت خوبی داشته باشین و برای رفعش تلاش کنین.
با این حال باید بدونین که واق واق کردن همیشه یه مشکل رفتاری نیست و همه سگ ها تا یه حدی این کار رو انجام میدن و جزوی از غریزه شون هست. در واقع واق واق کردن بیش از حد سگ که با فرمان شما هم متوقف نمیشه، مشکل رفتاری به حساب میاد که ممکنه اگه جلوش رو نگیرین فاجعه بشه.
خیلی وقت ها هم پارس کردن سگ چیز بدی نیست و باعث حفاظت از جان و مال شما میشه و در واقع برای سگ های نگهبان آپشن هستش.
به طور کلی سگ ها به دلایل زیر واق واق میکنن و مهم ترین علتش همین گزینه ها هستن:
- اعلام خطر و هشدار دادن
- خسته بودن و کسل شدن
- مضطرب بودن
- جلب کردن توجه
- از روی هیجان
- پاسخ دادن واق واق سگ های دیگه
درکل باید بگم که باید صبر و حوصله به خرج بدین، با آموزش فرمان هایی مثل « ساکت » واق واق کردنش رو کنترل کنین. همچنین رو جزئیات تمرکز کنین و علت مشکل رو ریشه یابی کنین. سگ رو و بخصوص توله سگ رو توی شرایط مختلف قرار بدین تا اجتماعی بشه و هم شما بتونین یاد بگیرین که کنترل کردنش به چه شکله و در کنارش تربیت سگ رو ادامه بدین ( که توی مقاله تربیت که در ابتدا لینک دادیم این موضوعات رو به خوبی آموزش دادیم ) . مثلا وقتی یه آدم غریبه میاد باید سگ یه واق واق بکنه و بعد آروم بشه و منتظر دستور شما باشه.
رفع مشکل اضطراب سگ
یکی از ناراحت کننده ترین مشکلات رفتاری سگ ها اضطراب ناشی از جدا شدن هستش. خیلی متداوله و به این شکله که وقتی سگ از صاحبش. دور میشه بر اثر اضطراب و ناراحتی ای که حس میکنه، رفتار های مخرب و آزار دهنده از خودش نشون میده.
این رفتار های مخرب معمولا شامل گزینه های زیر هستن:
- بی قراری، ترس و هیجان
- واق واق کردن و صدا در آوردن
- دفع و ادرار نابجا و نامناسب
- جویدن اسباب و اثاثیه
تمام این رفتار ها فقط ناشی از اضطراب جدایی نیست؛ بلکه اکثر اوقات برمیگرده به اهمال صاحب در تربیت سگ که باید با وقت گذاشتن درست بشه.
این دسته از رفتار ها طبیعی نیست و نباید وقتی سگ از شما دوره دچار استرس بشه و این دسته از رفتار ها رو از خودش بروز بده تا خودش رو تخلیه کنه. به علاوه اگر استرس جدایی رو درمان نکنین، سگ دچار مشکلات تربیتی و رفتاری بیشتری میشه.
مهم ترین نشونه های اضطراب جدایی سگ:
- معمولا بروز رفتار های نامناسب ۱۵ دقیقه تا ۴۵ بعد از رفتن شما اتفاق میافته.
- شما اضطراب سگ رو به محض اینکه برای رفتن آماده میشین میبینین.
- سگ همیشه سعی بر لمس کردن یا ثابت موندن در اطراف شما داره. در واقع تعقیب تون میکنه.
- در بعضی مواقع دامپزشک در صورتی که صلاح بدونه برای سگی که سطح استرسش زیاده دارو تجویز میکنه.
اقدامات لازم برای درمان مشکل رفتاری اضطراب سگ:
- همیشه در طول روز انرژی سگ رو تخلیه کنین بخصوص قبل از زمانی که میخواین از خونه بیرون برین و تنهاش بذارین.
- در ابتدا کم کم شروع کنین در مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه توله سگ یا سگ رو تنها بذارین و بیرون برین. با توجه به واکنش سگ تون کم کم این زمان رو زیاد کنین.
- در مدتی که خونه نیستین از اسباب بازی سگ ها و استخوان های جویدنی کمک بگیرین تا سگتون سرگرم بشه.
- بیشتر از ۴ ساعت سگ تون رو تنها نذارین!
- سعی کنین در زمان تنهاییش براش سرگرمی فراهم کنین تا حوصله اش سر نره.
خوشحالم تا پایان مقاله مشکل رفتاری سگ ( لجبازی، لوس شدن، دستشویی کردن ) همراه مون بودیت و امیدوارم براتون مفید بوده باشه.
هر سوالی داری ازمون بپرس و بگو با چه مشکلات رفتاری و اختلال هایی از سگ ها میشناسی و خودت با تمرین و آموزش رفعش کردی یا از مربی های سگ کمک گرفتی؟
یادتون نره تیم تام و جری در کنار دامپزشکان مجرب همیشه اینجاست تا به همه سوالاتت پاسخ بده و توی شرایط سخت کنارت باشه. مرسی که ما رو می خونی :*
لازم است که با صبر و حوصله ابتدا علت اصلی واق واق کردن را پیدا کرده و سپس با انجام آموزشهای لازم و تشویق به ساکت شدن این مشکل را رفع کنید.
بهتر است قبل از اینکه سگتان را در خانه تنها بگذارید با او بازی کرده و انرژیاش را تخلیه کنید.
بهتر است که با دوری کردن از رفتارهای خشونت آمیز و استفاده از غذاهای تشویقی مورد علاقه سگها او را به پیروی کردن از فرمانها ترغیب کنیم.